Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik 2 bakplaten). Bedek de bakplaat met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg. Plaats de bakplaat onderin de voorverwarmde oven en bak het deeg 10-15 minuten, totdat het bladerdeeg gaar is. Haal daarna weer uit de oven.
Breng intussen water aan de kook voor de pompoenblokjes. Kook in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken.
Verdeel alle groenten en de knoflook over het bladerdeeg en verbrokkel de fetakaas erover. Druppel een beetje olijfolie extra vierge erover.
Bak de plaattaart nog 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik 2 bakplaten). Bedek de bakplaat met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg. Plaats de bakplaat onderin de voorverwarmde oven en bak het deeg 10-15 minuten, totdat het bladerdeeg gaar is. Haal daarna weer uit de oven.
Breng intussen water aan de kook voor de pompoenblokjes. Kook in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken.
Verdeel alle groenten en de knoflook over het bladerdeeg en verbrokkel de fetakaas erover. Druppel een beetje olijfolie extra vierge erover.
Bak de plaattaart nog 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.