Snijd alle groente in flinterdunne plakken. Verwarm de olie in een hoge (frituur)pan tot 170°C.
Meng intussen voor de dip de Griekse yoghurt met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
Spoel in ruim stromend water het overtollige zetmeel van de dungesneden groenten. Dep ze extra goed droog op een theedoek.
Frituur de groenten in porties goudbruin in de hete olie. Houd ze tijdens het frituren in beweging met een schuim/draadspaan. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Serveer met de yoghurtdip.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Snijd alle groente in flinterdunne plakken. Verwarm de olie in een hoge (frituur)pan tot 170°C.
Meng intussen voor de dip de Griekse yoghurt met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
Spoel in ruim stromend water het overtollige zetmeel van de dungesneden groenten. Dep ze extra goed droog op een theedoek.
Frituur de groenten in porties goudbruin in de hete olie. Houd ze tijdens het frituren in beweging met een schuim/draadspaan. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Serveer met de yoghurtdip.