Snijd de harde onderkant van de asperges (bewaren) en snijd de asperges in stukken van ± 3 cm, bewaar de koppen apart.
Verwarm de olie in een grote pan en bak de ui even aan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de harde onderkant van de asperges toe en kook ± 10 minuten door. Zet op een zeef en gooi de stukjes daarna weg.
Zet de bouillon opnieuw op het vuur en roer de aspergestukjes (niet de kopjes) erdoor. Laat ± 5 minuten trekken.
Haal de soep van het vuur en maak met de staafmixer fijn. Breng daarna opnieuw aan de kook.
Roer de room en de aspergekopjes door de soep en laat nog ± 2 minuten doorkoken.
Verdeel de soep over 4 borden, giet er een streepje room over bestrooi met geraspte kaas.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Snijd de harde onderkant van de asperges (bewaren) en snijd de asperges in stukken van ± 3 cm, bewaar de koppen apart.
Verwarm de olie in een grote pan en bak de ui even aan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de harde onderkant van de asperges toe en kook ± 10 minuten door. Zet op een zeef en gooi de stukjes daarna weg.
Zet de bouillon opnieuw op het vuur en roer de aspergestukjes (niet de kopjes) erdoor. Laat ± 5 minuten trekken.
Haal de soep van het vuur en maak met de staafmixer fijn. Breng daarna opnieuw aan de kook.
Roer de room en de aspergekopjes door de soep en laat nog ± 2 minuten doorkoken.
Verdeel de soep over 4 borden, giet er een streepje room over bestrooi met geraspte kaas.