Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Bak 5 minuten in een pan met olijfolie op hoog vuur.
Voeg als het water van de paddenstoel is verdampt de balsamicoazijn, tijm en peper toe en laat 2-3 minuten sudderen. Breng op smaak met zout. Verwarm de plantaardige drink in een kleine steelpan, voeg de vegan plakjes toe en laat ze in de melk smelten.
Snijd de peer in dunne plakjes, bak ze 2 minuten in een pan met hoog vuur.
Smeer de smeerkaas op een sneetje brood en voeg vervolgens een vegan plak kaas, een beetje champignonmengsel en een paar plakjes gegrilde peer toe. Bestrooi met een paar pijnboompitten kort geroosterd in een pan zonder olie, werk af met een tweede sneetje brood. Bereid de sandwich voor in een tosti-ijzer of rooster de sneetjes brood in een broodrooster of oven voordat het beleggen.
Tips
Dit recept is afkomstig van Wheaty.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Grilled cheese sandwich met gefrituurde paddenstoelen
Voorbereiding
Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Bak 5 minuten in een pan met olijfolie op hoog vuur.
Voeg als het water van de paddenstoel is verdampt de balsamicoazijn, tijm en peper toe en laat 2-3 minuten sudderen. Breng op smaak met zout. Verwarm de plantaardige drink in een kleine steelpan, voeg de vegan plakjes toe en laat ze in de melk smelten.
Snijd de peer in dunne plakjes, bak ze 2 minuten in een pan met hoog vuur.
Smeer de smeerkaas op een sneetje brood en voeg vervolgens een vegan plak kaas, een beetje champignonmengsel en een paar plakjes gegrilde peer toe. Bestrooi met een paar pijnboompitten kort geroosterd in een pan zonder olie, werk af met een tweede sneetje brood. Bereid de sandwich voor in een tosti-ijzer of rooster de sneetjes brood in een broodrooster of oven voordat het beleggen.