Meng voor het beslag de gist met de helft van de amandelmelk en 1 ei.
Voeg het kastanjemeel en de overgebleven beslag-ingrediënten toe en meng goed door elkaar. Voeg eventueel rozijnen/krenten en/of stukjes appel toe.
Dek de beslagkom af en laat een uur rijzen op een tochtvrije plek.
Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan tot 175 °C.
Schep met een eetlepel bolletjes van het gerezen beslag en laat in de hete olie glijden. Bak ca. 5 olieballen in ± 5 minuten goudbruin en gaar. Draai ze om zodra ze aan de onderkant bruin zijn. Let op dat de olie niet te heet is omdat de oliebollen dan te snel bruin worden.
Voor appelbeignets: haal de schijven appel door het gerezen beslag, laat uitlekken en in de hete olie glijden. Bak in porties van ca. 5 minuten goudbruin. Keer halverwege.
Tips
Ze zien er door het kastanjemeel donker uit.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng voor het beslag de gist met de helft van de amandelmelk en 1 ei.
Voeg het kastanjemeel en de overgebleven beslag-ingrediënten toe en meng goed door elkaar. Voeg eventueel rozijnen/krenten en/of stukjes appel toe.
Dek de beslagkom af en laat een uur rijzen op een tochtvrije plek.
Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan tot 175 °C.
Schep met een eetlepel bolletjes van het gerezen beslag en laat in de hete olie glijden. Bak ca. 5 olieballen in ± 5 minuten goudbruin en gaar. Draai ze om zodra ze aan de onderkant bruin zijn. Let op dat de olie niet te heet is omdat de oliebollen dan te snel bruin worden.
Voor appelbeignets: haal de schijven appel door het gerezen beslag, laat uitlekken en in de hete olie glijden. Bak in porties van ca. 5 minuten goudbruin. Keer halverwege.