Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de bol knoflook op een stuk aluminiumfolie en giet de eetlepel olie erover. Vouw het aluminiumfolie erover dicht. Pof de knoflook zo 45 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
Maak intussen het brooddeeg. Los de gist op in een beetje van het lauwe water. Doe de bruinbroodmix in een kom en giet de opgeloste gist en de rest van het lauwe water erbij. Meng gedurende +/- 3 minuten. Voeg tijdens het kneden/mengen de 50ml olie en het ei toe.
Knijp de knoflookpuree uit de teentjes en meng het, samen met 2/3 van de geraspte kaas, door het deeg.
Verdeel het deeg in 7 stukken en maak hier bolletjes van. Leg deze, met wat tussenruimte, in de springvorm. Bestrooi met de overgebleven kaas en de pompoenpitten. Laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak het breekbrood in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de bol knoflook op een stuk aluminiumfolie en giet de eetlepel olie erover. Vouw het aluminiumfolie erover dicht. Pof de knoflook zo 45 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
Maak intussen het brooddeeg. Los de gist op in een beetje van het lauwe water. Doe de bruinbroodmix in een kom en giet de opgeloste gist en de rest van het lauwe water erbij. Meng gedurende +/- 3 minuten. Voeg tijdens het kneden/mengen de 50ml olie en het ei toe.
Knijp de knoflookpuree uit de teentjes en meng het, samen met 2/3 van de geraspte kaas, door het deeg.
Verdeel het deeg in 7 stukken en maak hier bolletjes van. Leg deze, met wat tussenruimte, in de springvorm. Bestrooi met de overgebleven kaas en de pompoenpitten. Laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak het breekbrood in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.