Verhit de (vegan) boter in een pannetje en laat smelten. Bak de gierst hierin 3 à 4 minuten.
Voeg de haverdrink, 250 ml water en zout toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de gierst 15-20 minuten koken terwijl je af en toe roert en de pap in de gaten houdt. Voeg wat meer haverdrink toe als de pap te dik wordt en de gierst nog niet zacht is. Kook door totdat de gierst zacht is.
Verwarm ondertussen het diepvriesfruit met de kardemom en de suiker in een klein pannetje op laag vuur. Laat zachtjes pruttelen totdat het fruit uit elkaar valt en pureer daarna naar wens eventueel tot een fijne compote of moes.
Serveer de gierstepap met een schep compote, munt en pompoenpitjes en besprenkel met ahornsiroop.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit de (vegan) boter in een pannetje en laat smelten. Bak de gierst hierin 3 à 4 minuten.
Voeg de haverdrink, 250 ml water en zout toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de gierst 15-20 minuten koken terwijl je af en toe roert en de pap in de gaten houdt. Voeg wat meer haverdrink toe als de pap te dik wordt en de gierst nog niet zacht is. Kook door totdat de gierst zacht is.
Verwarm ondertussen het diepvriesfruit met de kardemom en de suiker in een klein pannetje op laag vuur. Laat zachtjes pruttelen totdat het fruit uit elkaar valt en pureer daarna naar wens eventueel tot een fijne compote of moes.
Serveer de gierstepap met een schep compote, munt en pompoenpitjes en besprenkel met ahornsiroop.