Spoel de gierst af en doe deze samen met 1 kopje water in een kookpan. Dek af met de deksel en laat sudderen tot al het water is opgenomen. Zet apart en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Snij de ui fijn. Was en droog portobello-paddenstoelen. Snijd de champignons door grote gaten van een kaasrasp.
Voeg gierst, gesneden champignons, in blokjes gesneden ui, ei, olijfolie, havermeel, sojasaus, kruiden, zout en reishipoeder toe aan een kom.
Gebruik je handen om de ingrediënten te mengen, kneed tot alles aan elkaar plakt.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm 6 ronde pasteitjes en leg ze op de bakplaat.
Bak 20 minuten, draai naar de andere kant en bak nog eens 5 minuten.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2020.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Spoel de gierst af en doe deze samen met 1 kopje water in een kookpan. Dek af met de deksel en laat sudderen tot al het water is opgenomen. Zet apart en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Snij de ui fijn. Was en droog portobello-paddenstoelen. Snijd de champignons door grote gaten van een kaasrasp.
Voeg gierst, gesneden champignons, in blokjes gesneden ui, ei, olijfolie, havermeel, sojasaus, kruiden, zout en reishipoeder toe aan een kom.
Gebruik je handen om de ingrediënten te mengen, kneed tot alles aan elkaar plakt.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm 6 ronde pasteitjes en leg ze op de bakplaat.
Bak 20 minuten, draai naar de andere kant en bak nog eens 5 minuten.