Smelt in een steelpan 70 gram chocoladerepen samen met 170 ml water.
Mix met een handmixer in een kom de kokosolie met 3 eetl kokosbloemsuiker. Mix de eieren er één voor één door, tot ze goed zijn opgenomen.
Meng het volkoren speltmeel, amandelmeel, gula java cacao, noten en het chocolademengsel erdoor.
Giet het beslag in een springvorm (van ca. 18-22 cm) en bak de taart 60 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen.
Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk met de abrikozenjam.
Verwarm de resterende 50 gr chocoladereep in een steelpan en roer de yoghurt met 1 eetlepel kokosbloemsuiker erdoor tot je een smeerbaar mengsel krijgt. Bestrijk hiermee de bovenkant en de zijkant van de taart.
Laat de taart even in de koelkast opstijven en serveer met vers fruit.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Smelt in een steelpan 70 gram chocoladerepen samen met 170 ml water.
Mix met een handmixer in een kom de kokosolie met 3 eetl kokosbloemsuiker. Mix de eieren er één voor één door, tot ze goed zijn opgenomen.
Meng het volkoren speltmeel, amandelmeel, gula java cacao, noten en het chocolademengsel erdoor.
Giet het beslag in een springvorm (van ca. 18-22 cm) en bak de taart 60 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen.
Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk met de abrikozenjam.
Verwarm de resterende 50 gr chocoladereep in een steelpan en roer de yoghurt met 1 eetlepel kokosbloemsuiker erdoor tot je een smeerbaar mengsel krijgt. Bestrijk hiermee de bovenkant en de zijkant van de taart.
Laat de taart even in de koelkast opstijven en serveer met vers fruit.