Roer alle amandelspijs-ingrediënten in een kom tot een dik mengsel.
Meng voor de speculaas de beide melen met de arrowroot, de kokosbloesemsuiker, kruiden en zout in een kom. Voeg daarna de kokosolie, de kokosmelk en de eieren toe en roer goed door.
Schep de helft van het speculaasmengsel in de vorm en druk aan met natte handen.
Vorm een dunne plak van de amandelspijs en leg op de speculaaslaag. Dek daarna af met het overgebleven speculaasdeeg.
Optioneel: leg er geblancheerde amandelen op ter decoratie.
Bak de gevulde speculaas in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Tips
Voor ca. 20 stuks
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2018.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Roer alle amandelspijs-ingrediënten in een kom tot een dik mengsel.
Meng voor de speculaas de beide melen met de arrowroot, de kokosbloesemsuiker, kruiden en zout in een kom. Voeg daarna de kokosolie, de kokosmelk en de eieren toe en roer goed door.
Schep de helft van het speculaasmengsel in de vorm en druk aan met natte handen.
Vorm een dunne plak van de amandelspijs en leg op de speculaaslaag. Dek daarna af met het overgebleven speculaasdeeg.
Optioneel: leg er geblancheerde amandelen op ter decoratie.
Bak de gevulde speculaas in 40-45 minuten goudbruin en gaar.