Rooster de puntpaprika’s in een ovenschaal met de snijkant naar boven in ca. 20 minuten gaar.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm intussen voor de vulling de olie in een ruime bakpan en bak de lupine tempeh ca. 4 à 5 minuten. Voeg de sjalot, knoflook en courgetteblokjes toe en bak 2 minuten mee. Schep er vervolgens de rijst, piment d’Espelette, cherrytomaatjes en peterselie door en bak alles nog 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de puntpaprika’s met de rijstvulling en bestrooi naar wens met nog wat piment d’Espelette.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Rooster de puntpaprika’s in een ovenschaal met de snijkant naar boven in ca. 20 minuten gaar.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm intussen voor de vulling de olie in een ruime bakpan en bak de lupine tempeh ca. 4 à 5 minuten. Voeg de sjalot, knoflook en courgetteblokjes toe en bak 2 minuten mee. Schep er vervolgens de rijst, piment d’Espelette, cherrytomaatjes en peterselie door en bak alles nog 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de puntpaprika’s met de rijstvulling en bestrooi naar wens met nog wat piment d’Espelette.