Vermaal de courgette in een keukenmachine met de pulseknop tot de grootte van rijst.
Verhit de olie in een pan en bak hierin op middelhoog vuur de rode ui. Voeg de courgette toe en bak 2 minuten mee. Doe de knoflook en rode peper erbij en bak 1 minuut mee. Zet het vuur uit.
Meng de doperwten, linzen, bosui en de ¾ deel van de tuinkruiden door de courgette. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de gehalveerde paprika’s gul met de courgetterijst en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Verkruimel de feta eroverheen en bestrooi met de pijnboompitten en wat extra olijfolie.
Zet de paprika’s 20 minuten in de oven. Bestrooi ze met de achtergehouden tuinkruiden en serveer direct.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Vermaal de courgette in een keukenmachine met de pulseknop tot de grootte van rijst.
Verhit de olie in een pan en bak hierin op middelhoog vuur de rode ui. Voeg de courgette toe en bak 2 minuten mee. Doe de knoflook en rode peper erbij en bak 1 minuut mee. Zet het vuur uit.
Meng de doperwten, linzen, bosui en de ¾ deel van de tuinkruiden door de courgette. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de gehalveerde paprika’s gul met de courgetterijst en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Verkruimel de feta eroverheen en bestrooi met de pijnboompitten en wat extra olijfolie.
Zet de paprika’s 20 minuten in de oven. Bestrooi ze met de achtergehouden tuinkruiden en serveer direct.