Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de quinoa-bulghur-gierstmix volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met daarin opgelost het bouillonblokje.
-
Maak intussen de portabella’s schoon en schraap de binnenkant voorzichtig uit om kommetjes te creëren. Zet deze in een
-
licht ingevette ovenschaal.
-
Mix de quinoamix, geroosterde pecannoten (of pompoenpitten) en alle overige ingrediënten, behalve de vegan kaas, in een schaal. Proef en stel de smaak eventueel wat bij met extra
-
balsamico, tamari of kruiden.
-
Bestrijk de portabella’s lichtjes met wat olijfolie en vul ze met de mix. Bestrooi met vegan geraspte kaas en bak ca. 20 minuten in de oven.
Tips
Lekker met een salade van reepjes verse tomaten en rode paprika.
Dit is een recept ingezonden door Alina Shatrova uit het boek 'Koken met Ekoplaza'.