Halveer de courgettes in de lengte. Hol ze uit met een lepel en snijd het vruchtvlees fijn.
Vermeng het gehakt met het courgettevruchtvlees, de gekookte rijst, peterselie, ui, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en paprikapoeder. Vul de courgettes met dit mengsel.
Verhit een flinke scheut olijfolie (ca. 4 eetl.) in een koekenpan en voeg de gehakte tomaat en zout en peper toe. Leg de courgettes erop en laat ze, met een deksel op de pan, in ongeveer 15-20 minuten zachtjes gaar worden.
Serveer 2 halve courgettes per persoon en geef de tomatensaus erbij. Voor een vegetarische variant vervang je het vlees door fijngesneden paprika en iets meer rijst.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Halveer de courgettes in de lengte. Hol ze uit met een lepel en snijd het vruchtvlees fijn.
Vermeng het gehakt met het courgettevruchtvlees, de gekookte rijst, peterselie, ui, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en paprikapoeder. Vul de courgettes met dit mengsel.
Verhit een flinke scheut olijfolie (ca. 4 eetl.) in een koekenpan en voeg de gehakte tomaat en zout en peper toe. Leg de courgettes erop en laat ze, met een deksel op de pan, in ongeveer 15-20 minuten zachtjes gaar worden.
Serveer 2 halve courgettes per persoon en geef de tomatensaus erbij. Voor een vegetarische variant vervang je het vlees door fijngesneden paprika en iets meer rijst.