Rasp de schil van de citroen vrij grof. Kook de rasp heel kort in een laagje water.
Bak de aubergine, besprenkeld met citroensap, in olie gaar maar nog stevig.
Haal uit de pan en bak in dezelfde pan de knoflook, het sjalotje, de rode peper en abrikozen glazig.
Laat een beetje afkoelen en vermeng de verkruimelde feta, blaadjes munt en bladpeterselie door.
Bestrooi met zout en peper en rol dit mengsel in de aubergineplakjes (snijd ze eventueel in de lengte doormidden om smallere rolletjes te maken). Bestrooi eventueel met extra peterselie.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019
Recept van René Pluijm
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Rasp de schil van de citroen vrij grof. Kook de rasp heel kort in een laagje water.
Bak de aubergine, besprenkeld met citroensap, in olie gaar maar nog stevig.
Haal uit de pan en bak in dezelfde pan de knoflook, het sjalotje, de rode peper en abrikozen glazig.
Laat een beetje afkoelen en vermeng de verkruimelde feta, blaadjes munt en bladpeterselie door.
Bestrooi met zout en peper en rol dit mengsel in de aubergineplakjes (snijd ze eventueel in de lengte doormidden om smallere rolletjes te maken). Bestrooi eventueel met extra peterselie.