Snijd de witte nerven uit de paksoibladeren. Blancheer de bladeren kort in kokend water. Spoel af met koud water en leg ze uit op een werkblad.
Maak de garnalen, shiitakes, knoflook, lente-ui, gember, rijst en sojasaus in de keukenmachine fijn of hak alles met de hand. Kneed door elkaar tot garnalengehakt.
Maak kleine balletjes van het garnalengehakt (ca. 1 eetlepel mengsel per balletje).
Leg een garnalenballetje op ieder paksoiblad, klap het blad dubbel en rol op tot pakketjes.
Leg de pakketjes naast elkaar in een stoommandje en stoom in ca. 8-10 minuten gaar. Serveer met de dipsauzen.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Wijntip: Diwald Gruener Veltiner
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Gestoomde paksoipakketjes met shiitakes en garnalen
Voorbereiding
Snijd de witte nerven uit de paksoibladeren. Blancheer de bladeren kort in kokend water. Spoel af met koud water en leg ze uit op een werkblad.
Maak de garnalen, shiitakes, knoflook, lente-ui, gember, rijst en sojasaus in de keukenmachine fijn of hak alles met de hand. Kneed door elkaar tot garnalengehakt.
Maak kleine balletjes van het garnalengehakt (ca. 1 eetlepel mengsel per balletje).
Leg een garnalenballetje op ieder paksoiblad, klap het blad dubbel en rol op tot pakketjes.
Leg de pakketjes naast elkaar in een stoommandje en stoom in ca. 8-10 minuten gaar. Serveer met de dipsauzen.