Verwarm de zonnebloemolie in een ruime stoofpan. Fruit de rode peper, knoflook en rode ui ca. 2 minuten. Voeg de zwarte kikkererwten, pompoen, pastinaak, rozemarijn, kookroom en groentebouillon toe. Breng op smaak met zout en peper en laat rustig pruttelen op laag vuur met een deksel erop, net zolang tot de kikkererwten gaar zijn (dat duurt ca. 50 minuten). Roer af en toe door. Voeg tussentijds wat water toe als dat nodig is.
Roer de kruidenroomkaas erdoor en verwarm nog ca. 5 minuten. Garneer met verse kruiden.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Gestoofde zwarte kikkererwten met pompoen en pastinaak
Voorbereiding
Verwarm de zonnebloemolie in een ruime stoofpan. Fruit de rode peper, knoflook en rode ui ca. 2 minuten. Voeg de zwarte kikkererwten, pompoen, pastinaak, rozemarijn, kookroom en groentebouillon toe. Breng op smaak met zout en peper en laat rustig pruttelen op laag vuur met een deksel erop, net zolang tot de kikkererwten gaar zijn (dat duurt ca. 50 minuten). Roer af en toe door. Voeg tussentijds wat water toe als dat nodig is.
Roer de kruidenroomkaas erdoor en verwarm nog ca. 5 minuten. Garneer met verse kruiden.