Laat de gerst een nacht weken in water (zie verpakking)
Verwarm de oven voor op 200°C, was de pompoen en snijd hem in parten (de schil kun je laten zitten).
Leg de pompoenparten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een klein beetje milde extra vierge olijfolie, zeezout en peper; zorg dat het goed verdeeld is.
Maak de paddenstoelen schoon, scheur of snijd ze in stukken en doe ze in een kom. Voeg een klein beetje milde olijfolie, zeezout en peper toe aan de paddenstoelen, hussel en laat even staan
Bak de pompoen in 30 minuten goudbruin en gaar en voeg op de helft van de baktijd de paddenstoelen toe aan de bakplaat en bak ze de resterende 15 minuten mee.
Kook ondertussen de afgespoelde gerst in vers water in ongeveer 20 minuten gaar (het mag een beetje bite houden).
Maak de kruidenolie door de olijfolie, citroensap, peterselie, rode peper, knoflook, zeezout & peper met elkaar te mengen (proef en pas de smaak naar wens aan).
Serveer de gerst met de geroosterde pompoen, paddenstoelen, feta, kruidenolie, walnoten en eventueel extra zeezout, zwarte peper en citroensap naar smaak.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Laat de gerst een nacht weken in water (zie verpakking)
Verwarm de oven voor op 200°C, was de pompoen en snijd hem in parten (de schil kun je laten zitten).
Leg de pompoenparten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een klein beetje milde extra vierge olijfolie, zeezout en peper; zorg dat het goed verdeeld is.
Maak de paddenstoelen schoon, scheur of snijd ze in stukken en doe ze in een kom. Voeg een klein beetje milde olijfolie, zeezout en peper toe aan de paddenstoelen, hussel en laat even staan
Bak de pompoen in 30 minuten goudbruin en gaar en voeg op de helft van de baktijd de paddenstoelen toe aan de bakplaat en bak ze de resterende 15 minuten mee.
Kook ondertussen de afgespoelde gerst in vers water in ongeveer 20 minuten gaar (het mag een beetje bite houden).
Maak de kruidenolie door de olijfolie, citroensap, peterselie, rode peper, knoflook, zeezout & peper met elkaar te mengen (proef en pas de smaak naar wens aan).
Serveer de gerst met de geroosterde pompoen, paddenstoelen, feta, kruidenolie, walnoten en eventueel extra zeezout, zwarte peper en citroensap naar smaak.