Bestrooi de Chinese koolpartjes met een flinke snuf zout en laat ca. 30 minuten intrekken. Dep daarna het vrijgekomen vocht weg met keukenrol.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit de grillpan op hoog vuur en rooster de koolpartjes in ca. 2 minuten per kant goudbruin. Leg ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels van de zonnebloemolie en gaar de kool nog ca. 20 minuten in de oven. Controleer de gaarheid met de punt van je mes.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur en bak de radijspartjes glazig in ca. 5 minuten.
Meng voor de dressing de gembersiroop, mayonaise, limoen (sap en rasp) en de knoflook en breng op smaak met zout en peper.
Leg de gegaarde kool op 4 borden en verdeel de rode ui erover, evenals de ansjovis en gebakken radijsjes. Drizzle de dressing erover en garneer met koriander.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023. Liever vegan? Laat de ansjovis weg en kies voor vegan mayonaise.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Geroosterde Chinese kool met ansjovis en radijsjes
Voorbereiding
Bestrooi de Chinese koolpartjes met een flinke snuf zout en laat ca. 30 minuten intrekken. Dep daarna het vrijgekomen vocht weg met keukenrol.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit de grillpan op hoog vuur en rooster de koolpartjes in ca. 2 minuten per kant goudbruin. Leg ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels van de zonnebloemolie en gaar de kool nog ca. 20 minuten in de oven. Controleer de gaarheid met de punt van je mes.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur en bak de radijspartjes glazig in ca. 5 minuten.
Meng voor de dressing de gembersiroop, mayonaise, limoen (sap en rasp) en de knoflook en breng op smaak met zout en peper.
Leg de gegaarde kool op 4 borden en verdeel de rode ui erover, evenals de ansjovis en gebakken radijsjes. Drizzle de dressing erover en garneer met koriander.