Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Leg de blokjes meloen op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 30 minuten in de oven.
-
Pureer de geroosterde meloen glad in de keukenmachine/blender.
-
Verwarm het limoensap met de suiker in een klein steelpannetje en roer tot de suiker is opgelost. Los er van het vuur af de uitgeknepen gelatine in op. Meng het gelatinemengsel door de meloenpuree en roer er daarna de Griekse yoghurt door. Verdeel de mousse over 2 schaaltjes en laat ca. 2 uur opstijven in de koeling.
-
Garneer met het zomerfruit.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023. Gebruik voor een vegetarische mousse agar-agar in plaats van gelatine -tegenwoordig ook als blaadjes verkrijgbaar (handig!) - en vervang voor vegan tevens de yoghurt door Griekse soja’yoghurt.