Meng de bospeen met de sjalotten, 2 eetlepels olie, gemalen komijn en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Maak intussen een dressing van de harissa met abrikozenjam, citroensap, knoflook en 2 rest van de olijfolie.
Was het wortelgroen in ijskoud water en dep droog.
Meng de helft van de dressing met de cannellinibonen en de abrikozen en schep door de wortels op de bakplaat. Zet 5 minuten terug in de oven.
Spreid de (vegan) yoghurt uit op een grote platte schaal. Verdeel de wortels en bonenmix erover en schep de overgebleven dressing erop. Garneer met pistachenoten, een beetje wortelgroen en de dille.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng de bospeen met de sjalotten, 2 eetlepels olie, gemalen komijn en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Maak intussen een dressing van de harissa met abrikozenjam, citroensap, knoflook en 2 rest van de olijfolie.
Was het wortelgroen in ijskoud water en dep droog.
Meng de helft van de dressing met de cannellinibonen en de abrikozen en schep door de wortels op de bakplaat. Zet 5 minuten terug in de oven.
Spreid de (vegan) yoghurt uit op een grote platte schaal. Verdeel de wortels en bonenmix erover en schep de overgebleven dressing erop. Garneer met pistachenoten, een beetje wortelgroen en de dille.