Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spreid de wortels uit over het grootste deel van de bakplaat (houd een stukje vrij voor de cranberry’s; heb je te weinig ruimte, gebruik dan 2 bakplaten).
Meng de cranberry’s met 1 eetlepel ahornsiroop en de sinaasappelrasp. Leg ze naast de penen op de bakplaat.
Meng in een kommetje de olijfolie met de 3 eetlepels ahornsiroop, de harissapasta, tijmblaadjes, knoflook, zout en flink veel zwarte peper. Schep het grootste deel van dit mengsel door de wortelen.
Schuif de bakplaat (of platen) voor 20-25 minuten in de oven tot de wortels gaar zijn en de buitenkant licht gekarameliseerd is en de cranberry’s zacht en geleiachtig zijn. Keer de wortels halverwege om en kwast ze in met de overgebleven marinade. Als de cranberry’s eerder klaar zijn (let op aanbranden), haal ze dan met een spatel van de plaat en zet opzij.
Serveer de wortels en cranberry’s op een groot bord. Bestrooi met de amandelen en verse tijm en garneer met een toefje groen van de worteltop (niet teveel want het is bitter).
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spreid de wortels uit over het grootste deel van de bakplaat (houd een stukje vrij voor de cranberry’s; heb je te weinig ruimte, gebruik dan 2 bakplaten).
Meng de cranberry’s met 1 eetlepel ahornsiroop en de sinaasappelrasp. Leg ze naast de penen op de bakplaat.
Meng in een kommetje de olijfolie met de 3 eetlepels ahornsiroop, de harissapasta, tijmblaadjes, knoflook, zout en flink veel zwarte peper. Schep het grootste deel van dit mengsel door de wortelen.
Schuif de bakplaat (of platen) voor 20-25 minuten in de oven tot de wortels gaar zijn en de buitenkant licht gekarameliseerd is en de cranberry’s zacht en geleiachtig zijn. Keer de wortels halverwege om en kwast ze in met de overgebleven marinade. Als de cranberry’s eerder klaar zijn (let op aanbranden), haal ze dan met een spatel van de plaat en zet opzij.
Serveer de wortels en cranberry’s op een groot bord. Bestrooi met de amandelen en verse tijm en garneer met een toefje groen van de worteltop (niet teveel want het is bitter).