Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Maak de dressing. Hak de tonijn, ansjovis, knoflook, mosterd, eidooiers, zwarte peper en een beetje zout in een keukenmachine fijn. Laat de machine draaien en voeg heel langzaam, scheutje voor scheutje, de olijfolie toe. Laat het mengsel tussen elke olietoevoeging indikken. Voeg de azijn toe en wat citroensap naar smaak. Roer de kappertjes erdoor.
-
Verdeel de peultjes en sperziebonen over 1 of 2 bakplaten zodat ze in een enkele laag liggen. Besprenkel met de olijfolie en hussel goed door. Rooster ca. 8 minuten in de oven.
-
Schep wat van de dressing op een platte schaal en leg daar de bonen bovenop. Besprenkel met nog meer dressing en garneer met rode ui en peterselie.
Tips
*De consumptie van rauwe eieren wordt afgeraden voor ouderen, zwangere vrouwen en jonge kinderen.
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021