Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Breng een grote pan - waar de hele bloemkool in past - met water aan de kook. Haal de bladeren van de bloemkool en zet hem op z'n kop in het kokende water voor 5 minuten. Giet af en dep droog.
-
Meng de Karmasan met de helft van de olijfolie, citroenrasp- en sap, zout, peper en salie. Smeer de gehele bloemkool hiermee goed in. Zet in de oven voor 25-30 minuten.
-
Kook intussen de Beluga linzen zoals aangegeven op de verpakking.
-
Verwarm ook de overgebleven olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin rustig de knoflook en ui glazig, 3-5 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog eens 3-5 minuten. Doe de witte wijn en de zijden tofu erbij en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog een paar minuten pruttelen. Meng tot slot de linzen en truffelcarpaccio erdoor.
-
Haal de bloemkool uit de oven en serveer met de saus.
Tips
De zijdentofu zorgt in deze saus voor de romigheid: een supertip voor allerlei gerechten. De tofu heeft van zichzelf niet heel veel smaak, dus maak de saus goed op smaak met andere smaakmakers.
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.