Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schep de bloemkoolroosjes om met 1 eetlepel milde olijfolie. Spreid ze uit over de bakplaat en schuif in de oven. Rooster tot de randen donkerbruin kleuren. Dit duurt grofweg 30 minuten.
Leg, als de bloemkool in de oven al aardig bruin is, de macadamianoten erbij en rooster ca. 7 minuten mee. Haal daarna de bloemkool en macadamia's uit de oven en laat even afkoelen.
Klop ondertussen een dressing van beide mosterdsoorten met de azijn en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Knip de bieslook fijn boven een grote serveerschaal.
Hussel de bloemkool en macadamia's, de bleekselderij en de gerookte kip door de bieslook in de schaal en schep de dressing erdoor of serveer er apart bij.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024 en is afkomstig van Suzanne Jungst.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Geroosterde bloemkool met macadamia en gerookte kip
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schep de bloemkoolroosjes om met 1 eetlepel milde olijfolie. Spreid ze uit over de bakplaat en schuif in de oven. Rooster tot de randen donkerbruin kleuren. Dit duurt grofweg 30 minuten.
Leg, als de bloemkool in de oven al aardig bruin is, de macadamianoten erbij en rooster ca. 7 minuten mee. Haal daarna de bloemkool en macadamia's uit de oven en laat even afkoelen.
Klop ondertussen een dressing van beide mosterdsoorten met de azijn en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Knip de bieslook fijn boven een grote serveerschaal.
Hussel de bloemkool en macadamia's, de bleekselderij en de gerookte kip door de bieslook in de schaal en schep de dressing erdoor of serveer er apart bij.