Snijd de aubergines in lange dunne parten en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met komijn en zout en peper en meng goed door elkaar. Spreid de parten uit op een beklede bakplaat en rooster ze in ca. 30 minuten goudbruin, zacht en gaar.
Bereid ondertussen de quinoa in bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng er gelijk het sjalotje, de harissa en de citroenrasp door.
Klop alle dressingingrediënten door elkaar.
Schep de quinoa in een schaal, leg de aubergineparten erop en drizzle de dressing erover. Garneer met partjes citroen en blaadjes munt en eventueel wat chilipeper.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Geroosterde aubergines met quinoa en karnemelkdressing
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 170°C.
Snijd de aubergines in lange dunne parten en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met komijn en zout en peper en meng goed door elkaar. Spreid de parten uit op een beklede bakplaat en rooster ze in ca. 30 minuten goudbruin, zacht en gaar.
Bereid ondertussen de quinoa in bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng er gelijk het sjalotje, de harissa en de citroenrasp door.
Klop alle dressingingrediënten door elkaar.
Schep de quinoa in een schaal, leg de aubergineparten erop en drizzle de dressing erover. Garneer met partjes citroen en blaadjes munt en eventueel wat chilipeper.