Zet een diepe pan op het vuur en laat goed heet worden (test of een druppel water meteen verdampt). Voeg 1 eetlepel amaranth toe, doe het deksel erop en schud de pan; de amaranth begint meteen te poffen. Pof de amaranth in ca. 10 tot 15 seconden (let op voor verbranden) en doe over in een schaaltje. Pof zo ook de rest van de amaranth lepel voor lepel.
Verwarm de pindakaas in een pannetje tot het ‘smelt’.
Schep de gepofte amaranth, de cacao nibs en de cranberry's door de gesmolten pindakaas. Stort het mengsel op een stuk folie of bakpapier en spreid uit tot een plakkaat. Dek af met een tweede stuk folie of bakpapier en druk mooi plat. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Snijd of breek de koek in stukken.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2016.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Zet een diepe pan op het vuur en laat goed heet worden (test of een druppel water meteen verdampt). Voeg 1 eetlepel amaranth toe, doe het deksel erop en schud de pan; de amaranth begint meteen te poffen. Pof de amaranth in ca. 10 tot 15 seconden (let op voor verbranden) en doe over in een schaaltje. Pof zo ook de rest van de amaranth lepel voor lepel.
Verwarm de pindakaas in een pannetje tot het ‘smelt’.
Schep de gepofte amaranth, de cacao nibs en de cranberry's door de gesmolten pindakaas. Stort het mengsel op een stuk folie of bakpapier en spreid uit tot een plakkaat. Dek af met een tweede stuk folie of bakpapier en druk mooi plat. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.