Meng voor de rösti de geraspte aardappels met de bloem, knoflook, ui, zout en peper in een kom.
Verwarm in een bakpan op middelhoog vuur 4 eetlepels zonnebloemolie en voeg het röstimengsel toe. Verdeel over de pan en druk een beetje plat met een spatel. Zet het vuur net iets hoger dan laag en laat het mengsel in ca. 10 minuten per kant rustig krokant en goudbruin worden. Laat de rösti daarna uit de pan glijden op keukenpapier zodat het overtollige vet wordt opgenomen. Snijd de rösti voor het serveren in mooie stukken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
Verhit 1 eetlepel olie in een bakpan en bak de snoekbaars op de huid ca. 2 minuten, keer om en bak nog 2 minuten. Haal de vis uit de pan en leg in een ovenschaal met de huid naar boven. Smeer de huid in met de appelstroop en bestrooi met zout en peper. Gaar zo nog ca. 5 minuten in de oven.
Kook intussen voor de citroensaus de kookroom met de citroenrasp en de sushi-azijn in tot het gereduceerd is tot een mooie, dikke saus (ca. 5 minuten). Breng op smaak met zout en peper.
Serveer alles samen op warme borden en garneer met peterselie.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng voor de rösti de geraspte aardappels met de bloem, knoflook, ui, zout en peper in een kom.
Verwarm in een bakpan op middelhoog vuur 4 eetlepels zonnebloemolie en voeg het röstimengsel toe. Verdeel over de pan en druk een beetje plat met een spatel. Zet het vuur net iets hoger dan laag en laat het mengsel in ca. 10 minuten per kant rustig krokant en goudbruin worden. Laat de rösti daarna uit de pan glijden op keukenpapier zodat het overtollige vet wordt opgenomen. Snijd de rösti voor het serveren in mooie stukken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
Verhit 1 eetlepel olie in een bakpan en bak de snoekbaars op de huid ca. 2 minuten, keer om en bak nog 2 minuten. Haal de vis uit de pan en leg in een ovenschaal met de huid naar boven. Smeer de huid in met de appelstroop en bestrooi met zout en peper. Gaar zo nog ca. 5 minuten in de oven.
Kook intussen voor de citroensaus de kookroom met de citroenrasp en de sushi-azijn in tot het gereduceerd is tot een mooie, dikke saus (ca. 5 minuten). Breng op smaak met zout en peper.
Serveer alles samen op warme borden en garneer met peterselie.