Kook de krieltjes in ruim water gaar. Giet af en laat uitstomen.
Verhit intussen de olie in een bakpan op middelhoog vuur. Leg de witlofhelften, snijkant onder, in de pan en laat ze langzaam karamelliseren in 3 à 5 minuten.
Voeg de appelplakjes, hazelnoten, suiker en boter toe en blijf regelmatig roeren voor ca. 5 minuten totdat alles mooi goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel over 4 borden, samen met de gekookte krieltjes en de veldsla. Garneer met bieslook.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de krieltjes in ruim water gaar. Giet af en laat uitstomen.
Verhit intussen de olie in een bakpan op middelhoog vuur. Leg de witlofhelften, snijkant onder, in de pan en laat ze langzaam karamelliseren in 3 à 5 minuten.
Voeg de appelplakjes, hazelnoten, suiker en boter toe en blijf regelmatig roeren voor ca. 5 minuten totdat alles mooi goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel over 4 borden, samen met de gekookte krieltjes en de veldsla. Garneer met bieslook.