Kook voor de rijstpannenkoekjes de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat daarna 10 minuten met gesloten deksel staan.
Roer een marinade van sojasaus, sesamolie en sherry. Meng de marinade door de lente-ui, chilipeper, tauge en gember.
Leg de steaks naast elkaar op een lage schaal en schep de marinade met de groenten erover. Laat 10 minuten intrekken en haal dan het vlees en de groenten uit de marinade. Verwarm de marinade in een pannetje en laat enkele minuten op laag vuur doorkoken. Houd warm maar laat niet verder inkoken.
Klop voor de pannenkoekjes een beslag van bloem, eieren, kokosmelk, rietsuiker, sherry en een snuf zout. Meng de rijst erdoor.
Bak 4 goudbruine pannenkoekjes van het beslag in een kleine koekenpan. Gebruik hiervoor steeds een halve eetlepel olie.
Verhit een grillpan en een wok op hoog vuur. Bestrijk de grillpan dun met olie en grill de steaks naar voorkeur rood (ca. 2 minuten per kant) of rose (ca. 3 minuten per kant). Roerbak de gemarineerde groenten 1 minuut op hoog vuur in de wok.
Snijd de steaks in plakjes. Leg de pannenkoeken op warme borden. Verdeel de groenten erover en leg daarop de steaks. Druppel de marinade erover en garneer met koriander.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2014.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Gegrilde steak met Aziatische groenten en rijstpannenkoekjes
Voorbereiding
Kook voor de rijstpannenkoekjes de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat daarna 10 minuten met gesloten deksel staan.
Roer een marinade van sojasaus, sesamolie en sherry. Meng de marinade door de lente-ui, chilipeper, tauge en gember.
Leg de steaks naast elkaar op een lage schaal en schep de marinade met de groenten erover. Laat 10 minuten intrekken en haal dan het vlees en de groenten uit de marinade. Verwarm de marinade in een pannetje en laat enkele minuten op laag vuur doorkoken. Houd warm maar laat niet verder inkoken.
Klop voor de pannenkoekjes een beslag van bloem, eieren, kokosmelk, rietsuiker, sherry en een snuf zout. Meng de rijst erdoor.
Bak 4 goudbruine pannenkoekjes van het beslag in een kleine koekenpan. Gebruik hiervoor steeds een halve eetlepel olie.
Verhit een grillpan en een wok op hoog vuur. Bestrijk de grillpan dun met olie en grill de steaks naar voorkeur rood (ca. 2 minuten per kant) of rose (ca. 3 minuten per kant). Roerbak de gemarineerde groenten 1 minuut op hoog vuur in de wok.
Snijd de steaks in plakjes. Leg de pannenkoeken op warme borden. Verdeel de groenten erover en leg daarop de steaks. Druppel de marinade erover en garneer met koriander.