Verwarm de barbecue met deksel voor met een zone voor direct en indirect grillen op een temperatuur tussen de 180°C en 200°C.
Meng de olijfolie met de tijmblaadjes.
Rooster de spitskoolparten op het rooster direct boven de kolen aan beide snijkanten tot er mooie grillstrepen op staan. verplaats ze naar de indirecte grillzone en besprenkel ze met de tijmolie. Sluit het deksel en laat 15 minuten verder doorgaren. Besprenkel tussendoor met extra tijmolie.
Verwarm intussen een pannetje met de 6 el neutrale olie en bak hierin de sjalotten op laag vuur totdat ze goudbruin en krokant zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Leg de spitskool op een groot bord en verkruimel de roquefort eroverheen. Bestrooi met de crispy sjalot en serveer meteen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de barbecue met deksel voor met een zone voor direct en indirect grillen op een temperatuur tussen de 180°C en 200°C.
Meng de olijfolie met de tijmblaadjes.
Rooster de spitskoolparten op het rooster direct boven de kolen aan beide snijkanten tot er mooie grillstrepen op staan. verplaats ze naar de indirecte grillzone en besprenkel ze met de tijmolie. Sluit het deksel en laat 15 minuten verder doorgaren. Besprenkel tussendoor met extra tijmolie.
Verwarm intussen een pannetje met de 6 el neutrale olie en bak hierin de sjalotten op laag vuur totdat ze goudbruin en krokant zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Leg de spitskool op een groot bord en verkruimel de roquefort eroverheen. Bestrooi met de crispy sjalot en serveer meteen.