Pureer de ansjovis in de keukenmachine of met een vork. Voeg de boter toe en laat even draaien tot de boter luchtig is. Roer met een lepel de fijngehakte sjalot, 1 eetlepel van de peterselie, peper en zout (niet veel: de ansjovis is ook zout) door de boter.
Leg de parten kool op de barbecue. Gril mooi bruin aan beide kanten. Bestrijk tijdens het grillen met ansjovisboter. Laat de kool niet te lang op de barbecue liggen: als de boter tussen de blaadjes gesmolten is, mag de kool ervan af.
Bestrooi voor het serveren met de rest van de peterselie.
Tips
Wijntip: lekker met Diwald Gru¨ner Veltliner
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Pureer de ansjovis in de keukenmachine of met een vork. Voeg de boter toe en laat even draaien tot de boter luchtig is. Roer met een lepel de fijngehakte sjalot, 1 eetlepel van de peterselie, peper en zout (niet veel: de ansjovis is ook zout) door de boter.
Leg de parten kool op de barbecue. Gril mooi bruin aan beide kanten. Bestrijk tijdens het grillen met ansjovisboter. Laat de kool niet te lang op de barbecue liggen: als de boter tussen de blaadjes gesmolten is, mag de kool ervan af.
Bestrooi voor het serveren met de rest van de peterselie.