Stap voor stap
Voorbereiding
-
Maak eerst de Beurre Café de Paris: sla de boter luchtig op in een keukenmachine voor ca. 5 minuten. Voeg vervolgens de kerrie, knoflook, kappertjes, peterselie, sjalot, tomatenpuree, tomatenketchup en grof zeezout naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar, doe het in een bakje of schaaltje en zet afgedekt weg.
-
Verwarm de grillpan op hoog vuur gedurende ca. 3 minuten. Smeer het vlees intussen in met de zonnebloemolie. Leg het in de grillpan en gril ca. 4 à 5 minuten per kant. Draai het halverwege zodat er een mooi ruitpatroon op het vlees komt. Laat de bavette daarna op een snijplank (afgedekt) rusten voor ca. 5 minuten.
-
Snijd de bavette in mooie plakken en bestrooi met zout en peper.
-
Serveer met de Beurre Café de Paris.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023. Wijntip: Cabernet Sauvignon Merlot Shiraz van By Sophie Germanier. Een wijn met een volle body maar tegelijkertijd - door de merlot - heel toegankelijk. Het stevige karakter van de wijn en de complexe smaken passen voortreffelijk bij deze bavette met kruidige Beurre Café de Paris.