Maak zelf panko: rooster de broodkruimels droog in de oven voor ca. 10 minuten. Laat afkoelen en verkruimel nog wat meer.
Kook de asperges intussen in ruim water met zout in ca. 10 minuten beetgaar.
Spoel af met koud water en dep droog.
Splits de eieren en klop het eiwit lichtjes los in een diep bord. Doe bloem en panko in aparte diepe borden.
Paneer de asperges: eerst door de bloem, dan eiwit en dan panko.
Misomayonaise: doe de eidooiers in een hoge mengkom met de miso, mosterd, citroensap en
zonnebloemolie. Zet de staafmixer stevig op de bodem en mix tot een dikke massa. Trek de staafmixer dan langzaam naar boven zodat je een mooie, egale mayonaise krijgt.
Verwarm de frituurpan tot ca. 175°C. Frituur de asperges in porties goudbruin, 3 à 5 minuten.
Serveer met de misomayonaise en gehakte peterselie
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Maak zelf panko: rooster de broodkruimels droog in de oven voor ca. 10 minuten. Laat afkoelen en verkruimel nog wat meer.
Kook de asperges intussen in ruim water met zout in ca. 10 minuten beetgaar.
Spoel af met koud water en dep droog.
Splits de eieren en klop het eiwit lichtjes los in een diep bord. Doe bloem en panko in aparte diepe borden.
Paneer de asperges: eerst door de bloem, dan eiwit en dan panko.
Misomayonaise: doe de eidooiers in een hoge mengkom met de miso, mosterd, citroensap en
zonnebloemolie. Zet de staafmixer stevig op de bodem en mix tot een dikke massa. Trek de staafmixer dan langzaam naar boven zodat je een mooie, egale mayonaise krijgt.
Verwarm de frituurpan tot ca. 175°C. Frituur de asperges in porties goudbruin, 3 à 5 minuten.
Serveer met de misomayonaise en gehakte peterselie