Leg de helft van een theedoek op een snijplank en leg hier de plakjes tofu op. Vouw de theedoek dicht over de tofu en leg er een tweede snijplank op. Druk met je gewicht gelijkmatig over de snijplank om het overtollige vocht eruit te duwen; niet te hard, anders breekt de tofu. Snijd daarna in blokjes en bestrooi met peper en zout.
Bak de tofublokjes knapperig in een hete pan met olie op middelhoog vuur.
Meng intussen de sojasaus, ahornsiroop, appelazijn en geroosterde sesamolie in een kommetje. Leg de gebakken tofu in een schaal en giet de dressing eroverheen. Serveer gegarneerd met bosui en radijskiemen.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Leg de helft van een theedoek op een snijplank en leg hier de plakjes tofu op. Vouw de theedoek dicht over de tofu en leg er een tweede snijplank op. Druk met je gewicht gelijkmatig over de snijplank om het overtollige vocht eruit te duwen; niet te hard, anders breekt de tofu. Snijd daarna in blokjes en bestrooi met peper en zout.
Bak de tofublokjes knapperig in een hete pan met olie op middelhoog vuur.
Meng intussen de sojasaus, ahornsiroop, appelazijn en geroosterde sesamolie in een kommetje. Leg de gebakken tofu in een schaal en giet de dressing eroverheen. Serveer gegarneerd met bosui en radijskiemen.