Meng in een pannetje de miso met de ahornsiroop, het citroensap, 3 el water en een snufje zout. Klop alles goed door elkaar en breng zachtjes aan de kook. Laat ca. 6 minuten sudderen terwijl je nonstop roert zodat het niet aanbakt. Haal van het vuur en zet opzij.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spruitjes goudbruin en iets verder dan beetgaar, dat duurt ongeveer 5 minuten (proef even).
Schep de spruitjes op een warme schaal, besprenkel met een beetje miso-citroensaus en geef de rest er apart bij. Serveer meteen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng in een pannetje de miso met de ahornsiroop, het citroensap, 3 el water en een snufje zout. Klop alles goed door elkaar en breng zachtjes aan de kook. Laat ca. 6 minuten sudderen terwijl je nonstop roert zodat het niet aanbakt. Haal van het vuur en zet opzij.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spruitjes goudbruin en iets verder dan beetgaar, dat duurt ongeveer 5 minuten (proef even).
Schep de spruitjes op een warme schaal, besprenkel met een beetje miso-citroensaus en geef de rest er apart bij. Serveer meteen.