Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrooi intussen de kastanjechampignons met de bloem. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de paddenstoelen lichtbruin en knapperig. Schep uit de wok.
Giet de rest van de olie in de wok en fruit hierin de gember en knoflook. Roer de basterdsuiker erdoor en blijf roeren tot deze licht karamelliseert. Voeg de sojasaus en 75 ml water toe en kook zachtjes door tot de saus iets dikker wordt. Schep de paddenstoelen, de helft van de noten en de helft van de bosui erdoor.
Verdeel de paddenstoelenmix over de rijst en bestrooi met de rest van de noten en de bieslook.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrooi intussen de kastanjechampignons met de bloem. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de paddenstoelen lichtbruin en knapperig. Schep uit de wok.
Giet de rest van de olie in de wok en fruit hierin de gember en knoflook. Roer de basterdsuiker erdoor en blijf roeren tot deze licht karamelliseert. Voeg de sojasaus en 75 ml water toe en kook zachtjes door tot de saus iets dikker wordt. Schep de paddenstoelen, de helft van de noten en de helft van de bosui erdoor.
Verdeel de paddenstoelenmix over de rijst en bestrooi met de rest van de noten en de bieslook.