Verhit voor de zalm een scheutje olie in een bakpan. Bestrooi de zalmfilets met zout & zwarte peper en bak ze 3 minuten per kant.
Verhit ondertussen twee eetl. olie in een wok op hoog vuur en bak hierin de knoflook 1 minuut. Doe de ijsbergsla erbij en roerbak kort op hoog vuur. Meng er de oestersaus en 100 ml water door en bestrooi rijkelijk met witte peper. Laat sudderen tot de sla begint te slinken maar nog wel haar bite heeft.
Serveer de zalm op de geroerbakte sla. Bestrooi met bosui en sesamzaad.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit voor de zalm een scheutje olie in een bakpan. Bestrooi de zalmfilets met zout & zwarte peper en bak ze 3 minuten per kant.
Verhit ondertussen twee eetl. olie in een wok op hoog vuur en bak hierin de knoflook 1 minuut. Doe de ijsbergsla erbij en roerbak kort op hoog vuur. Meng er de oestersaus en 100 ml water door en bestrooi rijkelijk met witte peper. Laat sudderen tot de sla begint te slinken maar nog wel haar bite heeft.
Serveer de zalm op de geroerbakte sla. Bestrooi met bosui en sesamzaad.