Smeer het vlees in met een drupje olie. Leg in de hete pan en draai vier keer om en om.
Bak de entrecotes op iets lager vuur in 3 à 4 minuten aan elke kant. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste gaarheid.
Bestrooi de steaks met zout en peper, haal ze uit de pan en houd warm, bijvoorbeeld afgedekt op een warm bord.
Bak de shiitakes op hoog vuur 1 minuut in het bakvocht van de entrecotes en blus daarna af met de sherry. Laat kort inkoken. Serveer de shiitakes bij de entrecotes.
Lekker met gekookte aardappels - of tagliatelle - en gesmoorde prei.
Azul Y Garanza: De ideale wijn voor deze donkere maanden maar ook voor dit gerecht is de Azul Y Garanza een combinatie tussen Tempranillo en Cabernet Sauvignon. Het rijpe fruit en de zachte tannine is perfect voor de entrecote. Het licht boerse in de wijn combineert uitstekend met de shiitakes!
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Smeer het vlees in met een drupje olie. Leg in de hete pan en draai vier keer om en om.
Bak de entrecotes op iets lager vuur in 3 à 4 minuten aan elke kant. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste gaarheid.
Bestrooi de steaks met zout en peper, haal ze uit de pan en houd warm, bijvoorbeeld afgedekt op een warm bord.
Bak de shiitakes op hoog vuur 1 minuut in het bakvocht van de entrecotes en blus daarna af met de sherry. Laat kort inkoken. Serveer de shiitakes bij de entrecotes.
Lekker met gekookte aardappels - of tagliatelle - en gesmoorde prei.
Azul Y Garanza: De ideale wijn voor deze donkere maanden maar ook voor dit gerecht is de Azul Y Garanza een combinatie tussen Tempranillo en Cabernet Sauvignon. Het rijpe fruit en de zachte tannine is perfect voor de entrecote. Het licht boerse in de wijn combineert uitstekend met de shiitakes!