Meng de halve plakken knolselderij in een kom met het gerookte paprikapoeder, chilivlokken, ahornsiroop, ¾ van de tijmblaadjes en 2 eetlepels olie. Breng op smaak met zout en peper en meng goed door.
Leg de knolselderijplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30-35 minuten totdat ze gaar zijn. Schep halverwege om.
Fruit ondertussen de sjalotten in wat olie en een beetje zout totdat ze zacht zijn.
Meng de roomkaas met de verse kruiden, een pinch chilivloken, de helft van de overgebleven tijm en wat zout en peper. Meng de sjalotten erdoor.
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid het roomkaasmengsel uit over het bladerdeeg, maar laat rondom een rand van 5 cm vrij. Leg de plakken knolselderij erop. Vouw de rand van het bladerdeeg naar binnen. Besmeer de rand met de plantaardige drink en bestrooi met nigellazaad.
Bak de galette 20-30 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met bieslook, de overgebleven tijm en wat chilivlokken.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng de halve plakken knolselderij in een kom met het gerookte paprikapoeder, chilivlokken, ahornsiroop, ¾ van de tijmblaadjes en 2 eetlepels olie. Breng op smaak met zout en peper en meng goed door.
Leg de knolselderijplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30-35 minuten totdat ze gaar zijn. Schep halverwege om.
Fruit ondertussen de sjalotten in wat olie en een beetje zout totdat ze zacht zijn.
Meng de roomkaas met de verse kruiden, een pinch chilivloken, de helft van de overgebleven tijm en wat zout en peper. Meng de sjalotten erdoor.
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid het roomkaasmengsel uit over het bladerdeeg, maar laat rondom een rand van 5 cm vrij. Leg de plakken knolselderij erop. Vouw de rand van het bladerdeeg naar binnen. Besmeer de rand met de plantaardige drink en bestrooi met nigellazaad.
Bak de galette 20-30 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met bieslook, de overgebleven tijm en wat chilivlokken.