Doe de bloem, boter en een snuf zout in een ruime mengkom. Wrijf met twee handen de boter door de bloem totdat het helemaal is opgenomen en er een deeg ontstaat. Vorm er een langwerpige worst van en dek af met folie of bee’s wrap. Laat rusten in de koelkast voor ca. 30 minuten.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestuif het deeg met bloem en rol het uit tot een ronde lap van ongeveer 1 cm dik. Rol het deeg op de deegroller en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de aardbeien, citroenrasp, maïszetmeel en 2 eetlepels poedersuiker door elkaar en verdeel over het midden van het deeg. Zorg dat er vanaf de randen ca. 8cm vrij blijft. Vouw deze randen over de aardbeien (niet helemaal bedekken, alleen de randen).
Bak de galette goudbruin in ca. 50 minuten. Laat afkoelen en bestuif met de overgebleven poedersuiker.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Doe de bloem, boter en een snuf zout in een ruime mengkom. Wrijf met twee handen de boter door de bloem totdat het helemaal is opgenomen en er een deeg ontstaat. Vorm er een langwerpige worst van en dek af met folie of bee’s wrap. Laat rusten in de koelkast voor ca. 30 minuten.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestuif het deeg met bloem en rol het uit tot een ronde lap van ongeveer 1 cm dik. Rol het deeg op de deegroller en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de aardbeien, citroenrasp, maïszetmeel en 2 eetlepels poedersuiker door elkaar en verdeel over het midden van het deeg. Zorg dat er vanaf de randen ca. 8cm vrij blijft. Vouw deze randen over de aardbeien (niet helemaal bedekken, alleen de randen).
Bak de galette goudbruin in ca. 50 minuten. Laat afkoelen en bestuif met de overgebleven poedersuiker.