Stap voor stap
Voorbereiding
-
Week minimaal 4 uur van tevoren 65 gram van de cashews (bewaar de overige 20 gram voor stap 5) in water.
-
Schil en rasp de wortels en breng ze samen met de amandeldrink en de kardemom zachtjes aan de kook in een grote pan met dikke bodem. Draai het vuur lager en laat het zo’n 30 minuten of totdat de meeste melk is verdampt koken. Blijf tussentijds goed roeren.
-
Doe ondertussen de cashews, ontpitte dadels en 200 ml water in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde, romige pasta.
-
Meng deze pasta, de rozijnen en de overgebleven 20 gram hele cashews door de halwa en verwarm het geheel nog even een paar minuutjes op laag vuur. Blijf goed roeren totdat er een romige textuur is ontstaan en draai dan het vuur uit.
-
Verdeel de gajar halwa over 6 schaaltjes en garneer met pistachenoten, rozijntjes, amandelschaafsel en eventueel extra cashews of geraspte wortel.
Tips
Koud ook erg lekker! Je kunt het, goed afgedekt, maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast.