Zet een kleine, ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en giet er een scheutje olie in. Slink hierin de spinazie met wat peper en zout, beetje bij beetje, tot al het vocht verdampt is. Voeg de nootmuskaat toe.
Breek ondertussen de eieren in een grote mengkom, klop er een snufje peper en zout door en doe er de helft van de geraspte kaas bij.
Haal de spinazie van het vuur. Werk nu snel: giet het eimengsel over de spinazie in de pan; roer goed door en leg de tomaatjes erin, bestrooi met de rest van de kaas en zet 13 tot 15 minuten in de oven tot de frittata luchtig en goudbruin is (of bak op het fornuis op laag vuur met een deksel erop).
Bestrooi met pompoenpitjes en serveer met volkorenbrood.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020/2021
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Zet een kleine, ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en giet er een scheutje olie in. Slink hierin de spinazie met wat peper en zout, beetje bij beetje, tot al het vocht verdampt is. Voeg de nootmuskaat toe.
Breek ondertussen de eieren in een grote mengkom, klop er een snufje peper en zout door en doe er de helft van de geraspte kaas bij.
Haal de spinazie van het vuur. Werk nu snel: giet het eimengsel over de spinazie in de pan; roer goed door en leg de tomaatjes erin, bestrooi met de rest van de kaas en zet 13 tot 15 minuten in de oven tot de frittata luchtig en goudbruin is (of bak op het fornuis op laag vuur met een deksel erop).
Bestrooi met pompoenpitjes en serveer met volkorenbrood.