Verhit voor de bechamelsaus de boter op laag vuur in een pan en laat smelten. Voeg de bloem toe en roer tot de bloem gaar is, dat duurt ongeveer 5 minuten. Voeg dan langzaam de melk toe en roer zodat er een mooie, dikke bechamel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de 4 sneetjes brood naast elkaar op een ovenplaat met bakpapier en beleg ze elk met een plakje ham, gevolgd door 2 el bechamel, 1 el emmentaler en 1 el gruyère. Leg de sneetjes op elkaar maar allebei met het beleg naar boven (zodat je 2 croque’s hebt). Bak ca. 12 minuten in de oven.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit voor de bechamelsaus de boter op laag vuur in een pan en laat smelten. Voeg de bloem toe en roer tot de bloem gaar is, dat duurt ongeveer 5 minuten. Voeg dan langzaam de melk toe en roer zodat er een mooie, dikke bechamel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de 4 sneetjes brood naast elkaar op een ovenplaat met bakpapier en beleg ze elk met een plakje ham, gevolgd door 2 el bechamel, 1 el emmentaler en 1 el gruyère. Leg de sneetjes op elkaar maar allebei met het beleg naar boven (zodat je 2 croque’s hebt). Bak ca. 12 minuten in de oven.