Pureer de stukken kabeljauw met de bloem, ei, shoyu, knoflook, 1 eetlepel van de koriander, limoenrasp, rode peper en zout en peper in de keukenmachine tot een min of meer glad mengsel. Meng er daarna de bosuitjes door.
Verwarm de zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur. Maak met natte handen fishcakes van het mengsel van ongeveer 1 cm dik en 5 cm doorsnee. Leg ze in de pan en bak ze in 8 tot 10 minuten goudbruin, draai ze halverwege om. Laat de fishcakes uitlekken om keukenpapier.
Meng intussen de mayonaise met de wasabi en doe het mengsel in een klein spuitzakje. Spuit kleine dotjes op de fishcakes en garneer met sesamzaad en blaadjes koriander.
Tips
Dit gerecht komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Pureer de stukken kabeljauw met de bloem, ei, shoyu, knoflook, 1 eetlepel van de koriander, limoenrasp, rode peper en zout en peper in de keukenmachine tot een min of meer glad mengsel. Meng er daarna de bosuitjes door.
Verwarm de zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur. Maak met natte handen fishcakes van het mengsel van ongeveer 1 cm dik en 5 cm doorsnee. Leg ze in de pan en bak ze in 8 tot 10 minuten goudbruin, draai ze halverwege om. Laat de fishcakes uitlekken om keukenpapier.
Meng intussen de mayonaise met de wasabi en doe het mengsel in een klein spuitzakje. Spuit kleine dotjes op de fishcakes en garneer met sesamzaad en blaadjes koriander.