Verhit 1 eetlepel van de olie en bak hierin de ui en paprika. Voeg na 2 minuten de wokblokjes en de taugé toe. Bak 1 minuut mee en haal van het vuur.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Plak steeds 2 vellen filodeeg met behulp van een beetje olie op elkaar, leg er 2 grote eetlepels van de vulling op, sla de zijkanten naar binnen en rol op. Bestrijk de rolletjes met een beetje olie en bestrooi met nigellazaad. Bak de rolletjes in de oven in 20 minuten goudbruin.
Klop intussen voor de dipsaus limoensap, ketjap, zoete chilisaus en sesamolie door elkaar. Voeg het sesamzaad toe en zet opzij.
Verhit, als de rolletjes in de oven bijna klaar zijn, de overgebleven olie in een wok. Bak hierin op hoog vuur de spitskool terwijl je blijft roeren. Voeg, wanneer de spitskool zacht begint te worden, de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
Verdeel de spitskool over 4 borden en leg op elk bord een filodeegrolletje. Druppel er wat dipsaus over en garneer met kiemen. Serveer de overgebleven dipsaus er apart bij.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit 1 eetlepel van de olie en bak hierin de ui en paprika. Voeg na 2 minuten de wokblokjes en de taugé toe. Bak 1 minuut mee en haal van het vuur.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Plak steeds 2 vellen filodeeg met behulp van een beetje olie op elkaar, leg er 2 grote eetlepels van de vulling op, sla de zijkanten naar binnen en rol op. Bestrijk de rolletjes met een beetje olie en bestrooi met nigellazaad. Bak de rolletjes in de oven in 20 minuten goudbruin.
Klop intussen voor de dipsaus limoensap, ketjap, zoete chilisaus en sesamolie door elkaar. Voeg het sesamzaad toe en zet opzij.
Verhit, als de rolletjes in de oven bijna klaar zijn, de overgebleven olie in een wok. Bak hierin op hoog vuur de spitskool terwijl je blijft roeren. Voeg, wanneer de spitskool zacht begint te worden, de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
Verdeel de spitskool over 4 borden en leg op elk bord een filodeegrolletje. Druppel er wat dipsaus over en garneer met kiemen. Serveer de overgebleven dipsaus er apart bij.