Zeef de speltbloem in een kom en voeg de lauwwarme melk (of water) toe, samen met de gist en 2 eetlepels van de kokosbloesemsuiker. Meng door elkaar tot een deeg. Voeg indien nodig een beetje extra bloem toe. Dek af en laat 30 minuten rijzen.
Wel de rozijnen 15 minuten in heet water en laat ze uitlekken.
Voeg de rest van de suiker, zout, boter en het ei toe aan het deeg. Kneed tot een mooi glad deeg en meng de noten en de rozijnen erdoor. Doe het deeg in een ingevet bakblik en laat een uur afgedekt rijzen.
Verwarm tegen het einde van de rijstijd de oven voor op 200°C.
Bak het kerstbrood 30 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag na 15 minuten de temperatuur naar 175°C.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Zeef de speltbloem in een kom en voeg de lauwwarme melk (of water) toe, samen met de gist en 2 eetlepels van de kokosbloesemsuiker. Meng door elkaar tot een deeg. Voeg indien nodig een beetje extra bloem toe. Dek af en laat 30 minuten rijzen.
Wel de rozijnen 15 minuten in heet water en laat ze uitlekken.
Voeg de rest van de suiker, zout, boter en het ei toe aan het deeg. Kneed tot een mooi glad deeg en meng de noten en de rozijnen erdoor. Doe het deeg in een ingevet bakblik en laat een uur afgedekt rijzen.
Verwarm tegen het einde van de rijstijd de oven voor op 200°C.
Bak het kerstbrood 30 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag na 15 minuten de temperatuur naar 175°C.