Was de aubergine en courgette en snijd in dunne plakjes. Breng op smaak met ras el hanout, zout en (chili)peper. Verhit bakolie in een grillpan en gril de groenten, totdat de plakjes mooi bruin zijn van kleur (gebruik eventueel 2 pannen of de grilstand op je oven).
Was de sla en laat goed uitlekken in een vergiet. Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen. Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de falafel balletjes samen met de ui op een middelhoog vuur goudbruin (3 minuten).
Meng de hummus in een schaaltje met citroensap, zout en (chili)peper. Pel en knijp de knoflook erboven uit.
Schep de gegrilde groenten en sla goed door elkaar en roer de hummus dressing erdoor. Serveer de falafel balletjes ernaast.
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu
Geroosterde sesamzaadjes en een verse chilipeper maken deze salade helemaal af.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Was de aubergine en courgette en snijd in dunne plakjes. Breng op smaak met ras el hanout, zout en (chili)peper. Verhit bakolie in een grillpan en gril de groenten, totdat de plakjes mooi bruin zijn van kleur (gebruik eventueel 2 pannen of de grilstand op je oven).
Was de sla en laat goed uitlekken in een vergiet. Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen. Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de falafel balletjes samen met de ui op een middelhoog vuur goudbruin (3 minuten).
Meng de hummus in een schaaltje met citroensap, zout en (chili)peper. Pel en knijp de knoflook erboven uit.
Schep de gegrilde groenten en sla goed door elkaar en roer de hummus dressing erdoor. Serveer de falafel balletjes ernaast.