Breng de spliterwten in een ruime pan met 1½ l water en de runderbouillon rustig aan de kook. Laat op laag vuur doorkoken, ca. 30 minuten.
Voeg vervolgens de venkel, knolselderij, aardappel, winterpeen, uien, prei en laurierblaadjes toe en laat ca. 2 uur rustig garen. Roer regelmatig.
Als de spliterwten zijn stuk gekookt is de soep goed. Verwijder de laurierblaadjes en voeg de selderij en de rookworst toe. Warm goed door en breng op smaak met zout en peper.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Breng de spliterwten in een ruime pan met 1½ l water en de runderbouillon rustig aan de kook. Laat op laag vuur doorkoken, ca. 30 minuten.
Voeg vervolgens de venkel, knolselderij, aardappel, winterpeen, uien, prei en laurierblaadjes toe en laat ca. 2 uur rustig garen. Roer regelmatig.
Als de spliterwten zijn stuk gekookt is de soep goed. Verwijder de laurierblaadjes en voeg de selderij en de rookworst toe. Warm goed door en breng op smaak met zout en peper.