Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, knolselderij, prei en wortel enkele minuten. Schep regelmatig om.
Giet de bouillon erbij en voeg de bladselderij, aardappels en spliterwten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat circa 2 uur op laag vuur garen. Roer regelmatig door.
Maak de groenten eventueel met een stamper wat fijner en serveer.
Tips
De soep smaakt de volgende dag ook erg lekker!
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, knolselderij, prei en wortel enkele minuten. Schep regelmatig om.
Giet de bouillon erbij en voeg de bladselderij, aardappels en spliterwten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat circa 2 uur op laag vuur garen. Roer regelmatig door.
Maak de groenten eventueel met een stamper wat fijner en serveer.